Patricia Hlavsová

Svět dnes, mýma očima

29. 09. 2015 18:47:12
Plánovaná devastace bohaté a vyspělé Evropy?! Jsou naše obavy oprávněné? Chudé Česko je pouhou krátkodobou zastávkou běženců za lepším životem. Proč tedy tolik emocí?

Říká se, že děti, blázni a filozofové mluví pravdu. Proto se děti bijí, blázni zavírají a filozofové nechápou.“/ neznámý autor


Imigrace afrických utečenců. Sleduji toto dění jenom z médií a rozhovorů s těmi nejbližšími, rodinou, přáteli a některými kolegy v zaměstnání. Mnozí velice často, vyjadřují obavy z občanské války. Všichni jsme byli svědky války v bývalé Jugoslávii. Lidem stačí opravdu velice málo. Tak dlouho se jim tlačí do hlavy „pravda“, až z ní teče krev! Často slyším opakovat názor, že občané ČR jsou rozděleni na dva tábory. Sluníčkáře a radikály.

„Sluníčkoví blázni“ jsou, podle mého názoru, pro společnost mnohem nebezpečnější, než ti radikálové. ONI totiž svou naivitou a hloupostí rozněcují davy a činí z celkem normálních, soudných a slušných lidí ty nacisty, nacionalisty, fašisty.......a další "isty". Lidská blbost je opravdu neomezená, stejně tak, jako ziskuchtivost. Proto tolik „vychytralých, sluníčkářů,“ vzývá EU, protože tyjí z grandů a nadací. Zbytečných milionů se prolilo na zcela zbytečné „sluníčkové“ projekty pro pomoc tomu, onomu, tamtomu a zapomnělo se na ty opravdu potřebné!

Po expanzi afrických obyvatel zbyde z vyspělé Evropy obrovské smetiště, na kterém skončí všechny růžové sny a ideály. Někdo píše o tom, že jsme rozděleni v ČR na dva tábory a obává se občanské války. Nejsme rozděleni. Žádné dva tábory neexistují. Jsme to pořád my, občané tohoto státu, kteří máme na zřeteli svůj prospěch, své blaho, klid a pokoj ve své zemi. Zachování svébytnosti a kultury, budoucnost svou a svých dětí. Jenom s tím rozdílem, že každý spatřujeme tyto atributy v něčem jiném. Jedni se těší, jako malé děti, na jakési kulturní obohacení, které je pro ně apriori, tím největším přínosem a vůbec nevidí, protože ani nechtějí vidět, také ztráty a problémy, které toto přesídlení Afričanů přinese. Nejde pouze a jenom o násilnosti, nemoci, infekce a nákazy. O návrat nemocí, které byly v celé Evropě už dávno, před desítkami let, zcela zlikvidovány. Nejde jenom o zvýšenou kriminalitu a celkové napětí ve splečnosti nás všech. Nejde jenom o mrhání finančními prostředky na zbytečné výdaje za zřizování uprchlických táborů a jejich vybavení, kterých si utečenci neváží. Jde především o hrubé zasahování do práv a svobod prostých lidí. O to, že je nám všem bez rozdílu vnucováno něco, co nechceme a nemůžeme svým postojem ovlivnit, ani změnit. Jsme nazýváni různými jmény, je nám spíláno za něco, co nejsme.Je nám vnucována myšlenka o jakési povinnosti a nucené pomoci. My, kteří vidíme důsledky tohoto krátkozrakého opatření a té „rádoby pomoci“ údajně potřebným, vidíme, v jakém marasmu ekonomickém, společenském i kulturním,se celá dnešní Evropa brodí.

Závěrem nesmím opomenout tkz. "pátou kolonu". Ta už funguje. Všechno jde velice rychle, jako lavina. V každé době, v každém režimu se najdou lidé, kteří umí z dané situace vytěžit a vidí jenom sami sebe a svůj prospěch. Mají silný pud sebezáchovy a schopnost přežití a to i za cenu poškození druhých.

Myslím si, že kdyby pobláznění lidumilové tolik nevykřikovali, bylo by méně těch radikálů. Pokud jedni budou ty druhé provokovat, urážet a napadat, budou se oni bránit a naopak. Kdyby lidé trochu více přemýšleli, než začnou ty druhé odsuzovat a dávali přednost rozumu před emocemi, žilo by se nám spolu mnohem lépe.

„Lidská moudrost kráčí ruku v ruce s jeho vlastní hloupostí Tak to bylo vždy, je a bude na světě. Pokud bude na světě člověk.“/neznámý autor

Autor: Patricia Hlavsová | karma: 17.45 | přečteno: 364 ×
Poslední články autora